Caută
Close this search box.

Iaşi: Deputatul PMP Petru Movilă cere redeschiderea şcolilor

Preşedintele PMP Iaşi, Petru Movilă, candidat din partea formaţiunii politice pentru încă un mandat în Camera Deputaţilor, susţine că elevii trebuie să aibă şanse egale la educaţie şi cere redeschiderea şcolilor.

„Şcolile trebuie redeschise pentru că altfel vom fi o societate de diletanţi şi de analfabeţi funcţionali. Toţi elevii trebuie să aibă şanse egale la educaţie, dar acest sistem de învăţare online este o pagubă generală, o frână totală în viitorul copiilor noştri. Cei mici au nevoie de socializare, iar cei mari, mai ales cei din clase terminale, de oportunităţi echitabile în viaţă”, consideră deputatul PMP Petru Movilă.

El consideră imperios necesară implicare autorităţilor locale şi centrale pentru pregătirea unităţilor şcolare şi asigurarea unor condiţii bune.

„Este foarte grav ceea ce se întâmplă, mai ales dacă luăm în considerare faptul că aproape 35% din copiii din România nu au tablete. În judeţul Iaşi există un necesar de 31.000 de tablete sau 56.000, dacă excludem smartphone-urile. În evidenţe sunt şi 250 de cazuri unde elevii nu au electricitate. Cu ei ce facem? Degeaba le cumpărăm tablete. Să ne uităm şi la învăţământul profesional. Dacă activităţile economice sunt deschise, de ce elevii nu se pot duce să îşi facă stagiul de practică? O şcoală în condiţii de siguranţă poate face minuni pentru moralul societăţii noastre. De aceea cred că prioritatea Ministerului Educaţiei şi a primăriilor trebuie să fie pregătirea şcolilor şi asigurarea unor condiţii sanitare la un nivel înalt, asigurarea transportului petru toţi elevii care au nevoie şi dotarea şcolilor la condiţii europene”, mai spune deputatul Petru Movilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri