Caută
Close this search box.

Doar 30% dintre români vor să se vaccineze

Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a dezvăluit, luni, la Antena 3, datele unui sondaj recent de opinie care a cuprins mai multe subiecte, printre care și cele legate de pandemie. Astfel, potrivit sociologului, sondajul arată că doar 30% dintre români declară că se vor vaccina, după ce vaccinul va fi disponibil în România.

„Probabil că nemulțumirea față de clasa politică va rezulta clar din percepția față de pandemie. Și vă dau o cifră care o să vă îngrijoreze, e reală și o vom publica zilele viitoare: doar 30% dintre români declară că se vor vaccina”, a spus Marius Pieleanu, în exclusivitate, pentru Sinteza zilei.

Așadar, în pofida promovării masiv-agresive a vaccinării, iată că 70 la sută dintre români fie nu vor, fie nu sunt nici pe departe – cel puțin până acum – convinși să facă vaccinul.

Totuși, România este la câteva zile distanță de vaccinul anti-COVID. Primele 10.000 de doze vor ajunge în țară în doar câteva zile, iar pe 27 decembrie vom afla cine va fi primul român care va fi vaccinat împotriva virusului care a oprit lumea în loc.

Campania de vaccinare va avea mai multe etape care presupun un efort logistic imens, sute de centre de vaccinare și caravane mobile.

Președintele României a vizitat, vineri, Institutul Cantacuzino din București, acolo unde a fost înființat Centrul Național de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19. Alături de acesta au mai fost prezenți și Premierul Interimar, Nicolae Ciucă și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerului Apărării Naţionale a prezentat, vineri, primele imagini cu centrul de stocare a vaccinurilor anti-Covid-19 de la Institutul Cantacuzino, care arată cum sunt pregătite spaţiile destinate păstrării vaccinului din centrul de vaccinare şi echipamentele cu care este dotat institutul.

„În cadrul procesului de vaccinare, fiecare persoană va fi evaluată în centrul de vaccinare, va face o evaluare a temperaturii, după care urmează un triaj epidemiologic în care se insistă pe tot ce înseamnă date care ţin de istoricul îndepărtat al pacientului” a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri