PMP a contestat laÎnalta Curte decizia Biroului Electoral Central, de a respinge solicitarea filialei Sector 3 a partidului, de invalidare a alegerilor parlamentare în Capitală, pe baza argumentului, conform căruia votul pe liste suplimentare a viciat rezultatul scrutinului.

Şedinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în care este judecată contestaţia PMP Sector 3, la decizia BEC, este programată astăzi, de la ora 10.

Solicitarea PMP vizează în principal votul pe listele suplimentare în Bucureşti. PMP avea nevoie de de 0,07 procente, pentru a atinge pragul de 5% necesar intrării în Parlament, la Senat.

”Văzând ce i s-a întâmplat lui Valeriu Nicolae, (n.r. – candidat independent căruia i-au lipsit 17 voturi pentru a deveni deputat) care în urma renumărării a recuperat voturi, PMP a recurs la această cale de atac”, au declarat pentru News.ro surse din partid.

Conform AEP, în Bucureşti au votat pe liste suplimentare 15.310 alegători. În sesizarea prin care PMP sector 3 cerea BEC invalidarea alegerilor din Bucureşti, partidul a cerut verificarea listelor electorale suplimentare din mai multe secţii de votare în care pe listele suplimentare au votat mai mult de 11 alegători.

BEC a respins solicitarea PMP, afirmând că ”susţinerile contestatorului sunt simple afirmaţii sau speculaţii neînsoţite de vreo probă, acestea nefiind apte să conducă la concluzia că s-ar impune anularea alegerilor în Municipiul Bucureşti”.

Conform rezultatelor finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie, înaintea contestaţiilor, anunţate de BEC, PMP a obţinut la Camera Deputaţilor 4, 82% din voturi, iar la Senat 4,93%. Pragul necesar accesului în Parlament este 5%.

Reprezentanţii PMP au anunţat că Biroul Electoral Central a respins solicitările de renumărare depuse de formaţiune, arătând că magistraţii au susţinut acest demers, dar partidele s-au opus. „Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, afirmau aceştia.

„Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse. Le mulţumim magistraţilor din Biroul Electoral Central care au susţinut demersurile noastre, în schimb partidele politice s-au opus.

Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, spun reprezentanţii PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here