Caută
Close this search box.

Închisoare pe viaţă pentru complicii teroriștilor de la Charlie Hebdo

simona halep

Închisoare pe viață pentru o parte dintre complicii teroriștilor care au comis acum şase ani atentatele de la revista Charlie Hebdo. Au fost judecate 14 persoane pentru rolul avut în pregătirea și desfășurarea atacurilor sângeroase.

Magistrații au decis, în funcție de gradul de vinovăție, pedepse între 4 de închisoare și detenție pe viață. După cinci ani de anchete, peste 200 de persoane s-au constituit parte civilă în acest proces pentru care au lucrat 94 de avocați, potrivit TVR. Procesul s-a desfășurat în condiții de maximă securitate.

Iar Hayat Boumeddiene, fosta parteneră a militantului islamist Amedy Coulibaly, care în ianuarie 2015 a atacat un supermarket kosher din suburbiile Parisului, a fost condamnată la 30 de ani de închisoare.

Atacul a avut loc la 24 de ore după atentatul sângeros de la Charlie Hebdo. Coulibaly a fost ulterior ucis în operaţiunea desfăşurată de poliţie pentru eliberarea ostaticilor.

Hayat Boumeddiene, care face obiectul unui mandat de arestare internaţional, este în viaţă şi s-ar afla în Siria, unde ar fi aderat la gruparea Stat Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri