Caută
Close this search box.

Japonia vrea să se doteze cu rachete capabile să atingă Coreea de Nord

japonia

Japonia intenţionează să dezvolte sisteme de rachete capabile să atingă teritoriul Coreei de Nord, în cadrul unui plan de suplimentare a capabilităţilor militare care ar oferi Guvernului de la Tokyo posibilitatea de lansare a unui atac preventiv, conform publicaţiei The Wall Street Journal, citată de Mediafax.

Parlamentarii coaliţiei guvernamentale au aprobat miercuri propunerea privind sistemul balistic, iar ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a declarat că armata vrea consolidarea capabilităţilor militare pentru contracararea inamicilor.

Japonia este îngrijorată de rachetele dezvoltate de Coreea de Nord. Fostul premier nipon Shinzo Abe a avut ca prioritate dezvoltarea unor sisteme antibalistice. Noul Guvern de la Tokyo, condus de premierul Yoshihide Suga, va instala sisteme antibalistice de tip Aegis la bordul unor nave militare.

În plus, Ministerul japonez al Apărării vrea să achiziţioneze rachete de tip „12”, dezvoltate de filiala militară a companiei Mitsubishi. Itsunori Onodera, fost ministru al Apărării şi preşedintele Comisiei pentru Apărare a Partidului Liberal-Democrat, aflat la putere la Tokyo, afirmă că aceste rachete vor avea şi scop ofensiv, putând fi utilizate pentru eventuale atacuri preventive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri