Caută
Close this search box.

Jaroslav Hascak, unul dintre proprietarii lanţului de farmacii Dr. Max, a fost arestat

Jaroslav Hascak

Jaroslav Hascak, cofondatorul Penta Investments, grup care deține lanțurile de farmacii Sensiblu, redenumite Dr. Max, Punkt și Artă în România, a fost reținut de poliția slovacă și acuzat de fapte de corupție și spălare de bani, în urma unei percheziții a sediului Penta, arată aktuality.sk.

Grupul Penta Investments și coproprietarul sau, Jaroslav Hascak, au fost asociați cu Cazul Gorilla, un scandal de corupție izbucnit în Slovacia. Compania a negat acuzațiile și a interpretat Dosarul Gorilla ca fiind fabricat. O reacţie pe care o cunoaştem din România, de la alţi afacerişti.

„Fraţii Penta”, cum este numit, generic, grupul de cinci afacerişti care deţine Penta Investments, este consideraţ în Cehia şi Slovacia un exemplu despre cum unii foşti securişti comunişti s-au adaptat la economia de piaţă.

Poliția caută documente legate de Cazul Gorilla. În martie 2019, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Sensiblu SRL a preluat cele 46 de farmacii Belladonna, din București. Între timp, farmaciile Sensiblu au fost rebranduite Dr. Max.

Grupul Penta Investments activează pe piața medicală din România, pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul lanțurilor de farmacii Sensiblu/Dr. Max, Punkt și Artă. Pe piața comerțului cu ridicata de produse farmaceutice și parafarmaceutice, Grupul Penta Investments este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri