Preşedintele Klaus Iohannis a transmis pe Twitter un mesaj de condoleanţe Franţei şi poporului francez după moartea fostului preşedinte Valéry Giscard d’Estaing, care a murit la vârsta de 94 de ani din cauza COVID-19.

„Am aflat cu mare tristeţe de moartea preşedintelui Giscard d’Estaing, un om de stat vizionar şi un veritabil apărător al proiectului european şi al viitorului comun al europenilor. Transmitem condoleanţele noastre sincere Franţei şi poporului francez”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Fostul preşedinte francez Valéry Giscard d’Estaing, un susţinător al integrării europene care a contribuit la modernizarea societăţii franceze în anii ’70, a murit la vârsta de 94 de ani din cauza coronavirusului.

Acesta a murit acasă, la Loir-et-Cher, a anunţat miercuri pe Twitter Fundaţia Valéry Giscard d’Estaing.

Spitalizat în septembrie la Spitalul Georges-Pompidou, la Paris, fostul preşedinte al Republicii franceze în perioada 1974-1981 a fost internat la spital din nou, luna trecută, la Tours (Indre-et-Loire).

Moartea lui Valéry Giscard d’Estaing, anunţată de mai multe publicaţii, a fost confirmată miercuri seara de către Palatul Elysée.

83 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here