Caută
Close this search box.

Ludovic Orban este lăudat de SUA, pentru activitatea sa de prim-ministru

ludovic orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a primit din partea ambasadorului SUA o plachetă onorifică, în semn de apreciere pentru activitatea sa ca premier.

„Cu distinsă apreciere pentru eforturile continue, neobosite, de a promova democrația și Statul de Drept din România. Ați creat o legătură de prietenie de nezdruncinat cu Statele Unite”, este scris pe plachetă.

Adrian Zuckerman a recunoscut astfel „eforturile fostului Prim-ministru Ludovic Orban, axate pe promovarea democrației, a statului de drept și pe combaterea traficului de persoane”, anunță Ambasada SUA.

Discursul integral ambasadorului SUA:

Astăzi este cu adevărat o zi istorică. Dat fiind că ne-am adunat astăzi, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, pentru a sărbători aceste acorduri istorice de cooperare în lupta împotriva traficului de persoane, onorăm într-o manieră fundamentală Principiul global al Statului de Drept.

Credința că legile create pe baza principiilor și idealurilor noastre sunt esențiale pentru a garanta existența unei societăți ordonate și juste. Credința că nimeni nu este mai presus de lege, că toată lumea este egală în fața legii, că toată lumea este trasă la răspundere în baza acelorași legi, că există procese clare și juste pentru aplicarea legii și că drepturile fundamentale ale omului, cum sunt dreptul la viață, dreptul la libertate și dreptul la fericire sunt garantate pentru toată lumea.

Domnule (fost) Prim-ministru Orban, ne aflăm aici pentru a sărbători realizările României în lupta împotriva traficului de persoane și nu am putea enumera toate aceste realizări fără să recunoaștem meritul dumneavoastră în acest sens. Rezultatele de succes pe care le sărbătorim astăzi aici se datorează multor oameni care au muncit asiduu, timp îndelungat.

Domnule Orban, prin calitățile dumneavoastră de lider, ați demarat acest proces și ați pus toate piesele în mișcare. În calitate de Prim-ministru, ați fost în fruntea luptei împotriva practicilor trecutului care au erodat fundația Statului de Drept din România și au permis continuarea și extinderea traficului de persoane.

Dumneavoastră sunteți cel care a spus „gata, până aici!” și ați pornit pe calea reconstruirii acelei fundații, prin eforturile dumneavoastră Statul de Drept în România și lupta împotriva traficului de persoane au primit un nou suflu de viață. Domnule (fost) Prim-ministru, sunt multe lucruri cu care vă puteți mândri. Cu siguranță, lupta împotriva traficului de persoane este unul dintre ele.

Așadar, astăzi va onorăm și pe dumneavoastră, domnule (fost) Prim-ministru Orban.

În numele Statelor Unite, vă mulțumim mult și va rugăm să acceptați această plachetă, în semn al considerației și aprecierii noastre deosebite:

„Domnului Ludovic Orban, cu distinsă apreciere pentru eforturile continue, neobosite, de a promova democrația și Statul de Drept din România. Ați creat o legătură de prietenie de nezdruncinat cu Statele Unite. Mulțumesc mult. Ambasadorul Adrian Zuckerman”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri