Caută
Close this search box.

Ludovic Orban vrea din nou să fie prim-ministru. USR PLUS se gândeşte

ludovic orban

Răsturnare de situație la negocierile pentru formarea guvernului PNL-USR PLUS-UDMR. După întâlnirea între patru ochi Orban – Iohannis și oferta făcută de Dan Barna celor de la PNL, pentru deblocarea discuțiilor, președintele liberalilor ar fi pus pe masa viitorilor parteneri o variantă care i-a șocat pe aceștia, dar și pe colegii săi de partid: el să revină în funcția de premier.

Surse politice susțin că Orban ar fi explicat că este posibilă revocarea lui Florin Cîțu din poziția de premier, propus de PNL, respectiv Biroul Politic Național al partidului să facă o altă propunere.

În această situație, USR PLUS ar avea dreptul, conform Digi24, să primească funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, și discuțiile s-ar debloca, pentru că Orban, care țintea până acum această funcție, ar urma să o primească pe cea de prim-ministru.

Potrivit informațiilor, cei de la USR PLUS aflaseră de această mutare a lui Ludovic Orban de luni seara, când, se pare, președintele PNL ar fi încercat să obțină sprijinul liderilor din partidul său, pentru a doua sacrificare a lui Florin Cîțu.

Cei de la USR PLUS ar fi cerut un timp de gândire, pentru a decide cum să procedeze în această nouă situație, în timp ce Ludovic Orban încearcă să adune susținere pentru o posibilă nominalizare a sa ca premier.

În acest sens, a avut o întâlnire cu parlamentarii minorităților naționale, care pot asigura 18 voturi la învestirea Guvernului.

Ludovic Orban i-a convocat pe liderii PNL la o ședință informală la sediul partidului. Surse din partid susțin că ar intenționa ca mâine să convoace ședința BPN, pentru a retrage nominalizarea lui Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri