Caută
Close this search box.

MAE: 29 de cetăţeni români – aduşi în ţară din Arabia Saudită

Un grup de 29 de cetăţeni români a fost repatriat luni, din Arabia Saudită, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Alături de aceştia au fost transportaţi şi 83 de cetăţeni străini, care şi-au continuat călătoria către statele de destinaţie, precizează sursa citată.

Repatrierea a fost posibilă ca urmare a demersurilor comune ale ministerelor Afacerilor Externe, Transporturilor şi Infrastructurii şi Afacerilor Interne şi a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti – Riyadh – Bucureşti.

În vederea organizării demersurilor necesare pentru revenirea în ţară, reprezentanţii Ambasadei României la Riyadh au menţinut în permanenţă contactul cu autorităţile statului de reşedinţă şi cu reprezentanţii celorlalte misiuni diplomatice străine acreditate în Regatul Arabiei Saudite.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a reitera recomandarea adresată cetăţenilor români de a consulta, anterior oricărei deplasări în străinătate, condiţiile şi atenţionările de călătorie, inclusiv în context COVID-19, publicate pe site-ul MAE, la adresa www.mae.ro/node/51759, precum şi informaţiile de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri