Caută
Close this search box.

MAE: A început a doua zi de votare în diaspora

Ministerul Afacerilor Externe anunță că a început a doua zi de votare pentru alegerile parlamentare în secțiile din Noua Zeelandă și Australia. Românii care locuiesc la antipozi votează deja la secțiile din Auckland, Canberra, Melbourne și Sydney.

A doua zi a votării în străinătate la alegerile parlamentare a debutat la Auckland, Noua Zeelandă. Secția de votare s-a deschis la ora 20.00, ora României. La ora 22.00, ora României, a început a doua zi a votării și la secțiile organizate în orașele australiene Canberra, Melbourne și Sydney, urmate de secțiile de votare din Adelaide (22.30, ora României) și Brisbane (ora 23.00 ora României).

Conform fusului orar, următoarele secții care se vor deschide sunt cele din Seoul și Tokyo (ora 24.00, ora României), Perth, Shanghai, Hong Kong, Beijing, Manila, Kuala Lumpur și Singapore (ora 1.00 ora României).

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot vota la alegerile parlamentare din anul 2020 la oricare dintre cele 748 de secții organizate în străinătate, sâmbătă, 5 decembrie și duminică, 6 decembrie.

Secțiile de votare sunt deschise între orele 7.00 și 21.00 (ore locale), cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare sau se află la rând în afara sediului secției de votare, pentru a intra în localul de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri