Caută
Close this search box.

MAE face demersuri să-i ajute pe sutele de români blocaţi la graniţa Marea Britanie – Franţa

Sute de români sunt blocaţi în continuare în Marea Britanie, după ce mai multe state europene au închis graniţele din cauza noii tulpini de SARS-COV-2, iar Ministerul Afacerilor Externe a întreprins din nou măsuri pentru a debloca situaţia. Pentru sute de persoane s-au distribuit apă, alimente, măşti, mănuşi şi dezinfectant.

”Au fost continuate pe parcursul acestei zile demersurile la nivel european şi bilateral în relaţia cu Franţa, inclusiv la nivel ministerial, pentru a solicita identificarea de urgenţă a unei soluţii care să permită deblocarea situaţiei actuale în care se regăsesc cetăţenii şi transportatorii români blocaţi, alături de mulţi alţi cetăţeni europeni, la frontierele Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că reprezentanţi ai secţiei consulare din cadrul Ambasadei României la Londra s-au deplasat în zona Dover, pentru a asigura asistenţă consulară si pentru a distribui apă şi alimente transportatorilor români staţionaţi în această zonă.

În cursul nopţii trecute, funcţionari consulari şi voluntari înregistraţi la Ambasada României la Londra s-au deplasat la Maidstone, pentru a acorda sprijin celor aproximativ 350 de cetăţeni români blocaţi în zonă, distribuind apă şi alimente.

În egală măsură, reprezentanţi ai secţiei consulare din cadrul Ambasadei României la Londra se află la Folkestone, pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români staţionaţi în această zonă şi pentru a le distribui alimente, apă, mănuşi, măşti de protecţie şi dezinfectant.

MAE precizează că Ambasada României la Londra este în dialog permanent cu autorităţile locale, solicitându-le asigurarea întregului sprijin pentru cetăţenii români blocaţi în aceste zone, până la identificarea unei soluţii concrete.

MAE menţionează că au fost întreprinse demersuri şi la nivelul Ambasadei României la Paris.

”Astfel, misiunea diplomatică este în dialog constant cu autorităţile franceze, iar o echipă mobilă din cadrul misiunii diplomatice este pregătită să se deplaseze la punctul de trecere a frontierei cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a mai transmis MAE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri