Caută
Close this search box.

Mai mulţi afgani, prinși când încercau să treacă ilegal frontiera pe la Arad

Polițiștii de frontieră din Vărșand, județul Arad, au prins nouă cetățeni din Afganistan, care încercau să treacă ilegal granița în Ungaria, ascunși într-un TIR care transporta textile.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, la punctul de trecere Vărșand s-a prezentat vineri seara un cetăţean turc în vârstă de 38 de ani, aflat la volanul unui TIR care transporta textile pe ruta Turcia-Polonia.

La controlul făcut asupra mașinii, poliţiştii au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, nouă persoane. Acestea au fost duse la sediul poliției pentru cercetări, potrivit Mediafax.

Polițiștii au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Afganistan, un minor în vârstă de 15 ani, şi opt bărbați cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. Aceștia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei față de cetăţenii din Afaganistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri