Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va face plângere penală împotriva reprezentanților Guvernului, care ar fi acordat „sume importante doar administrațiilor conduse de cei din PNL”, ca mită.

Însă și administrațiile USR au primit bani, anunță primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Astăzi Guvernul a emis o hotărâre de guvern prin care a împărțit sume importante doar administrațiilor conduse de cei din PNL. Este o mită. Aceasta este o mită ca primarii PNL să-l susțină în continuare în fruntea PNL, pe Ludovic Orban.

Am luat hotărârea să atacăm atât la conteciosul administrativ acesta hotărâre de guvern, să solicităm suspendarea ei și, mai mult, să facem un demers penal către miniștrii care au avizat această hotărâre de guvern. Mi se pare normal ca aceste practici să înceteze. Acest lucru să înceteze”, a spus Marcel Ciolacu.

Este fals că banii au fost acordați doar administrațiilor PNL, ca mită. Dominic Fritz anunțase cu trei ore mai devreme că și Timișoara a primit bani, din fondul de rezervă al Guvernului.

„Mă bucur că memoriile trimise la Guvern și discuțiile mele cu ministrul de finanțe, Florin Cîţu, au avut rezultate. Vom primi 9 milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru COLTERM. Mulțumesc Guvernului și tuturor celor care ne-au susținut în demersurile noastre, în ultimele săptămâni, de la Prefectură, la Consiliul Județean și Secretarul de Stat din Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă.

Banii vor ajuta COLTERM să cumpere materie primă, ca să putem asigura apă caldă și căldură pentru timișoreni, în următoarele săptămâni.

Dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiară, de redresare și de eficientizare și procesul acesta a început deja.

Deși administrația mea nu a creat situația critică în care a ajuns compania, avem răspunderea să ne asigurăm că timișorenii nu vor suporta, ei, consecințele. Și avem obligația să vorbim deschis despre acest elefant din cameră și să lucrăm la un plan pe termen lung, care să transforme COLTERM într-o companie sănătoasă”, a scris Fritz, pe Facebook.

„Învinuirea mincinoasă făcută prin denunț sau plângere, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o anume persoană, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, prevede Codul Penal, conform AK24.

307 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here