Caută
Close this search box.

Marius Budăi către Florin Cîţu: „Vasilică, mai bine dezertai şi tura asta!”

marius budăi

Deputatul PSD Marius Budăi, fost ministru al Muncii, a lansat un atac violent la adresa lui Florin Cîţu, în care a găsit de cuviință să ridiculizeze și prenumele premierului.

„Vasilică premieru’ își începe mandatul în forță! Guvernul CDR 2 (PNL, USR-PLUS, UDMR) îngheață tot! Iarăși suntem puși să ‘strângem cureaua’, exact ca în perioada 1996-2000, când ‘specialiștii’ CDR (15.000 la număr) ne-au adus la sapă de lemn!

Ceea ce nu înțelege noul CDR, care se învârte în cerc precum un câine după propria coadă, e că austeritatea aduce doar austeritate, într-o buclă care se repetă la infinit!

Înghețarea salariilor profesorilor, cadrelor medicale, polițiștilor, militarilor, dar și a pensiilor duce la scăderea puterii de cumpărare a acestora, ceea ce va însemna venituri mai mici pentru privat, ceea ce va atrage scăderea salariilor de la privat, dacă nu chiar și concedieri, dar și scăderea încasărilor la bugetul de stat.

Și tot așa și din nou, câtă vreme Dreapta va Guverna! Vasilică, mai bine dezertai și tura asta! Bine, și varianta Orban era una ……”, a scris Budăi, pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu a anunțat după ședința de Guvern că salariile bugetarilor vor fi înghețate până va fi gata o analiză amplă, pe legea salarizării.

„Nu sunt adeptul tăierii salariilor. În acest moment analizăm însă dacă legea actuală e eficientă privind salariile din domeniul public, au apărut o serie de anomalii și excepții.

Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele și până atunci veniturile angajaților se mențin la nivelul lui decembrie 2020, până vom avea o analiză asupra efectelor și implicațiilor Legii salarizării”, a spus premierul.

El a adăugat însă că „salariul minim va crește peste rata inflației – cu 3,1% anul viitor”. „Toate aceste măsuri nu sunt măsuri care le luăm doar pentru această perioadă. Vor susține creșterea economică. Vor avea un impact pozitiv”, a explicat Cîţu.

Cîţu a mai spus că va fi construit un buget pe 2021 cu un deficit în jur de 7% din PIB, care nu pune frână economiei.

”Trebuie să clarificăm pentru bugetul de anul viitor ce măsuri rămân și cum se vor prelungi. Pentru bugetul pentru anul viitor rămânem la ceea ce am spus și până acum: adepții unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit în jur de 7% di PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidare fiscală, în același timp este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a mai spus premierul, după ședința de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri