Caută
Close this search box.

Mitralieră Rădulescu, desspre dosarul privind calitatea sa de revoluţionar: „Nu îmi e frică decât de Dumnezeu”

Mitralieră Rădulescu

Deputatul Cătălin Rădulescu, zis Mitralieră Rădulescu, urmărit penal de DNA pentru modul în care a a obţinut certificatul de revoluţionar, afirmă că se va ” bate” pentru „dreptatea” sa aşa cum a luptat, din 2013, „împotriva abuzurilor statului paralel”. „Iar «vulturilor» care îşi freacă mâinile că în sfârşit Cătălin Rădulescu a fost găsit cu ceva, le spun atât: nu îmi e frică decât de Dumnezeu şi în faţa lui stau drept!”, adaugă el.

„«Cătălin Rădulescu, suspect că nu a făcut revoluţie unde a spus, şi a încasat indemnizaţia de luptător cu rol determinant» – ăsta a fost titlul editorialelor şi al emisiunilor de ştiri din 17 dec, zi în care acum 30 de ani mă aflam cu un prieten în Piaţa Maria, unde se strânseseră timişorenii în faţa parohiei reformate a pastorului Lazlo Tokes! Nu mai cred demult în coincidenţe, şi sigur «nu poate fi» o coincidenţă că în urmă cu o zi s-a votat în Parlament legea mea, privind modificarea şi completarea Legii 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, singura lege prin care după 30 de ani, statul român poate recupera sumele de bani de la evazionişti, în loc să îi bage în puşcărie şi să nu recupereze nimic!”, afirmă deputatul Cătălin Rădulescu, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

El susţine că anchetele seamănă tot mai mult cu cele „staliniste şi gestapoviste”.

„Şi pentru că am văzut poziţiile extraordinare ale dnei judecător Stoicescu şi ale dnei judecător Baltag şi a celorlalte judecătoare din CSM, vis a vis de modul cum au decurs anchetele procurorilor Dna din 2010 şi până în prezent, făcându-se dosare pe suspiciuni «rezonabile» şi nu pe probe clare, evidente (aşa cum am cerut eu ministrului de justiţie Tudorel Toader, să schimbe termenul), si văzând graba de a da un comunicat şi a considera o persoana suspectă, fără audieri, fără să verifici probele şi fără sa audiezi martorii, numai pentru plăcerea unui sistem de a denigra un revoluţionar, îmi arată clar că nu s-a schimbat nimic şi anchetele seamănă tot mai mult cu anchetele staliniste şi gestapoviste!”, scrie el.

Deputatul afirmă că „această hărţuire a unor revoluţionari patrioţi durează de 5 ani”.

„Primul denunţ şi primul dosar a fost făcut în 2015-2016 la Parchetul militar, şi eu am fost una dintre persoanele denunţate, dosarul fiind soluţionat cu ordonanţa de clasare; -al doilea denunţ a fost făcut în 10.10.2017, constituindu-se dosarul D 243/ P/ 2015, dosar soluţionat cu ordonanţa de clasare în 06.12.2017; -al treilea denunţ a fost făcut in 29.03.2019, constituindu-se dosarul D80/P/ 2019, dosar soluţionat cu ordonanţa de clasare; -al patrulea denunţ a fost făcut în 28.03.2019, constituindu-se dosarul D61/ P/ 2019, denunţ depus la Dna şi remis Parchetului de pe lângă Iccj şi soluţionat tot cu ordonanţa de clasare pe 16.09.2019; -şi acum este al cincilea denunţ şi dosar in 2020! Ce sa înţeleg eu, că cineva e hărţuitor de profesie şi toti procurorii oneşti şi profesionişti atât de la parchetul militar cât şi de la Parchetul General care au dat soluţii de clasare sunt mai puţin profesionişti decât un procuror Dna, care nu anchetează prima dată in rem ci direct in personam şi fără audieri, probe, martori începe urmărirea penală după 4 clasări la rând sau e rea credinţă şi iarăşi sunt ţinta unor trădători de ţară?”, relatează Rădulescu.

El susţine că şi-a riscat viaţa în 1989, când era medic.

„Şi pentru că nu mai accept să fiu făcut de nimeni în diferite feluri, vreau să transmit atât mass mediei cât şi celor care mă cunosc următoarele: de la Dan Iosif, la Codrin Stefanescu, de la Romeo Raicu la Radu Szilaghi, de la Cazimir Ionescu la Nicolae Dide, de la Dan Curiban la Petrică Balint, de la Adi Sanda la Gelu Voican Voiculescu şi de la Nicolae Seceleanu, Pop Mihai Doru, Cornel Burdulea, Eugen Răducu, Adriana Drugulescu, Iulia Stark, Nicolae Decebal, Gheorghe Druta, Ion Eftimie, Ion Vasilca, Cristi Iliescu sau Nicu Mavrodin, revoluţionari din Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Târgovişte, Piteşti mă cunosc toti din 89 şi 90 şi toţi pot spune dacă sunt sau nu revoluţionar! Mi-am riscat viaţa la 27 de ani ca tânăr medic în 89, aşa cum mi-am riscat-o şi în 86 la Timişoara, când am refuzat să ies la mitingul de susţinere a lui Ceauşescu şi am incitat şi colegii mei de facultate şi am fost arestat şi bătut in sediul securităţii cu bestialitate la mâini şi picioare două zile şi doua nopţi! Şi pentru ce, ca după 30 de ani, nişte denunţatori securişti să ne hărţuiască ani de zile iar procurorii, fii de securişti să ne ancheteze? Mă voi bate pentru dreptatea mea aşa cum m-am bătut din 2013 împotriva abuzurilor statului paralel, şi am făcut două iniţiative legislative: Crearea Siij şi Răspunderea Magistraţilor! Iar «vulturilor» care îşi freacă mâinile că în sfârşit Cătălin Rădulescu, a fost găsit cu ceva, le spun atât: nu îmi e frică decât de Dumnezeu şi în faţa lui stau drept!”, încheie Cătălin Rădulescu.

Deputatul Cătălin Rădulescu este urmărit penal de procurorii DNA pentru modul în care a a obţinut certificatul de revoluţionar. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată. Trei funcţionare care au contribuit la acordarea certificatului sunt implicate în dosar.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Rădulescu Cătălin Marian, la data faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi fals în declaraţii în formă continuată”, a transmis, miercuri, DNA.

De asemenea, sunt urmărite penal Sanda Adrian, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) şi preşedinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, Tănase Corina Denisa, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant şi Cechi Cristina Valentina, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant, fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.
”Suspecţii Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa şi Cechi Cristina Valentina, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, ar fi acordat, în cursul anului 2016, titlul de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” suspectului Rădulescu Cătălin Marian, deşi acesta nu îndeplinea una dintre condiţiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfăşurat activităţi revoluţionare într-o localitate în care, în urma acţiunilor şi confruntărilor cu forţele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reţinute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceauşescu”, a transmis DNA.

Potrivit sursei citate, titlul se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoştinţa pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.

”Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de suspectul Rădulescu Cătălin Marian şi ar fi constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declaraţii (din 2015 şi 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revoluţionară în oraşele Timişoara şi Bucureşti în perioada 16-21 decembrie 1989. Declaraţiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfăşurat activitate revoluţionară doar în oraşul Piteşti, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în oraşele Timişoara şi Bucureşti”, au mai precizat procurorii.

Potrivit acestora, urmare a acestor demersuri, ”suspectului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidenţial, titlul de “Luptător cu Rol Determinant”, cu consecinţa obţinerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizaţii de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu data de 01.01.2015, în total 143.420 lei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri