Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan: Acoperişul Arenei Naţionalei a fost reparat. Valoarea lucrărilor va fi imputată Companiei Tehnologia Informaţiei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil al Arenei Naţionale au fost finalizate, dar că Primăria va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei 217.500 de lei + TVA, reprezentând contravaloarea lucrărilor.

„Vestea bună e că reparaţiile de urgenţă la acoperişul retractabil al Arenei Naţionale au fost finalizate. Problema apărută la începutul acestei luni a fost deci rezolvată.

Veştile mai puţin bune ţin de raportul Corpului de Control cu privire la mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, raport pe care l-am primit de curând”, a scris edilul general, pe Facebook, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, raportul relevă că „nu a existat şi nu există încă un contract de mentenanţă corectivă” pentru acoperişul retractabil al Arenei şi că au fost contractate doar servicii de mentenanţă preventivă.

„Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA (cea care avea responsabilităţi în gestiunea acoperişului) cunoştea încă din 12 octombrie că există defecte la acest acoperiş, dar n-a obiectat la folosirea în continuare a acoperişului.

Acoperişul a fost operat cu încălcarea restricţiilor, inclusiv în condiţii de ninsoare, ceea ce a dus în mod direct la avarierea lui, iar Primăria a fost nevoită să contracteze servicii de reparaţii în regim de urgenţă. Concluziile mele: cei vinovaţi vor plăti şi Primăria Capitalei va contracta un serviciu de mentenanţă corectivă”, a precizat Nicuşor Dan.

El i-a reproşat fostului edil general Gabriela Firea că ar fi minţit în ce priveşte perioada de garanţie pentru stadion.

„Fostul primar Firea a minţit din nou, afirmând că suntem în perioada de garanţie pentru stadion. Această garanţie, care includea mecanismul acoperişului defectat, a fost de 36 de luni, deci a expirat de mult timp. Primăria Capitalei va imputa Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei Bucureşti SA suma de 217.500 lei + TVA, contravaloarea reparaţiei acoperişului”, a menţionat Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri