Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan: O să avem un buget cu venituri de cam 4,5 miliarde de lei

nicuşor dan

Primarul Bucureştiului, Nicuşor Dan, afirmă că bugetul Capitalei pentru anul viitor va fi de aproximativ 4,5 miliarde de lei. Edilul spune că îşi doreşte să construiască un buget realist, fapt care este foarte important pentru credibilitatea Primăriei Capitalei.

„O să avem un buget cu venituri de cam 4,5 miliarde de lei, aşa cum au fost veniturile din ultimii ani, cu o mică creştere progresivă, 4 miliarde 4,1 – 4,2. Important este, pentru credibilitatea noastră ca instituţie, să avem un buget realist, în sensul că, dacă ştim că vom încasa 4,5 miliarde, să punem în buget că vom încasa suma asta de 4,5 miliarde, nu ca la precedenta administraţie care spunea că va încasa 7 miliarde şi jumătate şi până la urmă tot 4 miliarde încasa”, a declarat Nicuşor Dan.

El a precizat că undeva la 1 februarie va fi aprobat bugetul pentru anul 2021. Nicuşor Dan a adăugat că în prezent conturile Primăriei Capitalei sunt blocate din cauza debitelor.

„Popririle sunt de 40 de milioane, au fost de 80 de milioane la momentul în care am intrat în Primărie, acum sunt de 40 de milioane de lei. Nu ne permitem să le plătim, evident, dar e mult mai puţin 40 de milioane decât 3 de miliarde, acolo este problema uriaşă, am reuşit să reducem doar partea de datorii pe care le avem către sectorul de termie”, a spus Dan.

El susţine că mare parte din datoria Primăriei Capitalei o reprezintă subvenţia către societatea de transport public, altă parte constă în subvenţia pentru termoficare, dar a arătat că Primăria are de asemenea datorii la constructori care au lucrat pe şantierele deschise pentru lucrări comandate de administraţia locală, dar şi datorii din litigii, dintre care cel mai cunoscut este cel cu familia Constanda.

„Strategia este pur şi simplu să recunoaştem aceste datorii să le reeşalonăm şi în bugetul pe 2021 (…) să prevedem plata datoriilor şi plata cheltuielilor de funcţionare urmând ca, cu ajutorul Ministerului de Finanţe, să ridicăm rata de îndatorare”, a explicat Nicuşor Dan.

El a spus că este rezonabil ca un oraş precum Bucureştiul să se poată împrumuta mai mult, iar băncile abia aşteaptă să acorde credite administraţiei Capitalei.

El a precizat că mai multe lucrări sunt blocate din cauza lipsei de fonduri, criticând fosta conducere a Primăriei Bucureşti pentru modul în care a executat bugetul.

„Nu se poate – şi aici mă refer la administraţia precedentă – să nu-ţi planifici bugetul astfel încât la sfârşit de mandat să termini cu datorii de trei sferturi din bugetul anual. Realmente, este incalificabil ceea ce s-a întâmplat. Începuseră să se vadă efectele acestei crize financiare încă din mandatul precedentului primar”, a declarat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte zonele din care administraţia locală ar urma să facă economii, primarul general susţine că o parte din cheltuieli poate fi eliminată de la companiile municipale şi prin „anumite restructurări” ale administraţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri