Caută
Close this search box.

Nouă minciună a propagandei PSD. Salariul minim va creşte în 2021, spune Anca Dragu

fake news

Anca Dragu, negociator USR-PLUS la programul de guvernare, în coaliția cu PNL și UDMR, a demolat, chiar la televiziunea de casă a PSD, informaţia înghețării salariului minim anul viitor.

Afirmația Ancăi Dragu, potrivit căreia salariul minim va crește cu siguranță în 2021, vine în plină campanie de dezinformare, purtată de televiziunile apropiate de PSD.

Politicianul USR-PLUS a subliniat că nu sunt luate în calcul nici măriri, dar nici scăderi de taxe anul viitor.

Antena 3 n-a preluat declarația oficială nici pe site, nici pe canalul de YouTube, dar a continuat să țină la vedere o știre mincinoasă, în care este citată o postare de pe Facebook a PSD, care, la rândul său, citează sindicatele, la modul general, anonim, privind o presupusă intenție a noului guvern de a îngheța salariile, informează Ziariştii.com.

Întrebată de reporterul Antena 3 despre știrea că salariul minim pe economie va fi înghețat, Anca Dragu a răspuns că “va fi o creștere, cu siguranță”. Ea a explicat că se urmărește echilibrarea bugetului prin alte mijloace:

“Vom avea o reducere graduală a deficitului în următorii 4 ani. Am afecta starea economiei dacă am scădea prea alert deficitul bugetar de la 9% din PIB, cât va fi în acest an”.

Anca Dragu, fost ministru de Finanțe în Guvernul Cioloș (2016), a menționat că, în ceea ce privește salariile profesorilor, “intenția e să revenim la creșteri salariale. În plus, o mulțime de cheltuieli sociale vor fi împinse pe fonduri UE, ca și investițiile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri