Caută
Close this search box.

Numeroase locuințe sub ape! Probleme mari create de ploile abundente din ultimele zile

ploaie

Sute de prahoveni sunt afectați de precipitațiile consistente căzute în ultimele zile și au rămas fără curent electric.

Aproximativ 150 de gospodării din comuna prahoveană Drăgăneşti au avut mari probleme, duminică, pentru că nu au mai fost alimentate cu electricitate, iar mai multe subsoluri şi beciuri din alte trei localităţi au fost inundate în urma ploilor abundente.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, 149 de consumatori din Drăgăneşti sunt nealimentaţi cu energie electrică în contextul fenomenelor meteorologice.

De asemenea, din cauza ploilor însemnate cantitativ, pompierii au intervenit cu motopompe la Măneciu, Plopeni şi Starchiojd pentru evacuarea apei din beciuri inundate şi dintr-un subsol de bloc. Hidrologii au emis, duminică, o nouă avertizare cod portocaliu privind creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare pentru râurile Teleajen şi Cricovul Sărat.

În privinţa râului Teleajen, autorităţile au anunţat, sâmbătă seară, că digul de gabioane a fost afectat pe o lungime de peste 30 de metri liniari, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale aflat la ieşire din Ploieşti, cu acces rutier din DN1A. În aceste condiţii, pompierii au demarat o operaţiune de consolidare a digului cu saci de nisip, intervenţia fiind continuată în cursul zilei de duminică, conform Agerpres.

Încă de sâmbătă a fost emisă o avertizare de cod portocaliu de inundații

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, sâmbătă, o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Prahova, Buzău şi Vrancea, valabilă până duminică la amiază. Totodată, INHGA a prelungit codul galben pentru râuri din judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea până duminică noaptea.

Codul galben se menţine şi se prelungeşte până duminică, la miezul nopţii, pentru sectoarele de râuri din cele patru bazine hidrografice Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa şi Siret, respectiv judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Vrancea. În toată această perioadă, se pot produce scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri