Caută
Close this search box.

O familie a fost evacuată din avion pentru că fetița lor de 2 ani a refuzat să poarte mască

Doi soți din SUA au fost evacuați de la bordul unui zbor din Denver spre New Jersey, pentru că fiica lor în vârstă de doi ani a refuzat să poarte mască, potrivit Fox News.

Compania aeriană United Airlines are o politică strictă privind purtatul măștilor de protecție la bordul aeronavelor sale, care se aplică tuturor călătorilor de cel puțin doi ani.

Eliz Orban a postat vineri o înregistrare pe rețelele de socializare în care se vede cum soțul ei încearcă să o convingă pe fetița lor să poarte mască, însă aceasta a refuzat și a devenit agitată. Bărbatul a luat-o apoi în brațe și i-a ținut masca pe față cu mâna, însă echipajul de bord i-a transmis că acest lucru nu este conform cu politicile anti-Covid ale companiei.

„Tocmai am fost dați jos din avion pentru că fiica noastră de doi ani nu vrea să își pună mască. Și ne-au interzis să mai zburăm vreodată cu United”, a spus femeia în lacrimi, la puțin timp după ce ea și familia ei au corobât din aeronavă.

Postarea tinerei a adunat peste 24.000 de aprecieri și aproape 19.000 de distribuiri pe Twitter.

Ulterior, Eliz a declarat pentru Fox News că o însoțitoare de bord a venit la ei imediat după îmbarcare și le-a cerut să îi pună mască fiicei lor de doi ani. Pentru că nu aveau mască pentru fetiță, au primit una de la echipajul de bord, însă copila a refuzat să o țină pe față.

„Am zburat de multe ori cu United în timpul pandemiei, am zburat cu copilul nostru de doi ani. Tocmai am zburat acum două luni, deoarece toată familia noastră locuiește pe coasta de est, deci aceasta este singura modalitate prin care ei își pot vedea nepoata. Și de data aceasta a fost extrem de diferit”, a spus ea.

„Personalul a fost nepoliticos de la „început. Am simțit că nu am primit niciun avertisment, nu lucrau cu noi, nu ne puneau întrebări, nimic care să ne ajute în acea situație. A fost ceva în genul: „Oh, bine, copilul tău de doi ani nu se conformează, plecați din avion”, a mai adăugat Eliz.

Compania aeriană a transmis într-un comunicat că „sănătatea și siguranța angajaților noștri este principala noastră prioritate și de aceea avem aceste politici pe mai multe niveluri, care includ obligativitatea măștii în cazul persoanelor cu vârsta de peste doi ani. Aceste proceduri sunt susținute de recomandările CDC și de partenerii noștrii de la Clinica Cleveland și sunt aplicat la toate marile companii aeriene”.

Purtătorul de cuvânt al United Airlines a precizat că familiei Orban nu i-a fost interzis să mai călătorească cu această companie aeriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri