Caută
Close this search box.

O mare companie de stat face achiziţii spectaculoase, în plină criză!

achiziţii

Cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai profitabilă companie de stat din România anunţă preluarea Parcului Eolian Crucea şi a filialei STEAG Energie România, deţinute de grupul german STEAG.

“Astăzi, 23 decembrie 2020, STEAG GmbH („STEAG”) şi Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA („Hidroelectrica”) au semnat un acord privind vânzarea acţiunilor STEAG în filialele româneşti Crucea Wind Farm S.A. („Crucea Wind Farm”) şi STEAG Energie România S.R.L („STEAG Energie România”) către Hidroelectrica, în urma unui proces extrem de competitiv care a implicat atât ofertanţi locali, cât şi internaţionali”, au transmis reprezentanţii Hidroelectrica, citaţi de ZF.

Tranzacţia se va finaliza în conformitate cu condiţiile stipulate în acord.

Dezvoltat de STEAG şi comandat în 2014, Parcul Eolian Crucea este unul dintre cele mai moderne şi mai bine întreţinute parcuri eoliene terestre din România, având o capacitate instalată de 108 MW.

“Hidroelectrica se concentrează pe diversificarea producţiei prin adăugarea de capacităţi regenerabile de înaltă calitate în portofoliul său, ca parte a strategiei de dezvoltare recent aprobată a companiei. Compania îşi reafirmă obiectivul de a rămâne 100% verde pe tot parcursul procesului de diversificare a portofoliului”,spun oficialii Hidroelectrica.

Crucea Wind Farm S.A. este societatea comercială ce deţine Centrala Electrică Eoliană Crucea Nord de 108 MW, situată în vecinătatea comunelor Crucea, Vulturu şi Pantelimon în judeţul Constanţa.

STEAG Energie România S.R.L. este societatea care prestează servicii de operare tehnică şi comercială pentru Crucea Wind Farm S.A. Ambele societăţi sunt membre ale grupului STEAG GmbH Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri