Caută
Close this search box.

Olanda se va închide timp de cinci săptămâni

covid-19

Premierul Mark Rutte a anunțat luni seară că o perioadă de carantină de cinci săptămâni va intra în vigoare săptămâna aceasta în Olanda în încercarea de a limita extinderea pandemiei de COVID-19, cea mai severă măsură adoptată până acum.

Olanda se va închide timp de cinci săptămâni„, a declarat Rutte într-o intervenţie televizată de la sediul guvernului din Haga, în faţă căruia erau adunaţi protestatari, informează AFP şi EFE, potrivit Agerpres.

Strigăte şi fluierături la adresa premierului Rutte au putut fi auzite în timp ce acesta ţinea discursul.

Nu avem de-a face cu o simplă gripă aşa cum cred oamenii din spatele nostru„, a comentat prim-ministrul olandez situaţia, referindu-se la protestatari.

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi, a spus premierul, adăugând că aceste măsuri vor dura până pe 19 ianuarie.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maxim doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri