Opt lucrători din Germania au fost injectați accidental cu câte cinci doze de vaccin Covid-19 o dată, au declarat luni autoritățile locale.

Cele șapte femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 38 și 54 de ani, sunt angajați la o casă de bătrâni din orașul Stralsund din nord-estul Germaniei.

Potrivit Reuters, ei se află într-un grup prioritar și printre primii care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech Covid-19, pe care Germania a început să-l lanseze în weekend.

Dar, în timp ce erau inoculați duminică, li s-au injectat fiecăruia câte cinci doze simultan, potrivit lui Stefan Kerth, administratorul districtului în care se află instalația.

Au fost imediat informați despre eroare, a spus Kerth.

Patru au fost internați la spital pentru observare, cu simptome ușoare, asemănătoare gripei, în timp ce ceilalți au fost trimiși acasă.

„Regret profund acest incident”, șeful districtului, Stefan Kerth, într-o declarație de presă. adăugând că greșeala a fost un caz izolat. „Sper ca toți cei afectați nu suferă efecte secundare grave”, a spus el.

Acest incident a avut loc după ce medicii din mai multe regiuni din Germania au refuzat să utilizeze vaccinurile primite în weekend, întrucât acestea au stat la o temperatură mai ridicată decât cea indicată.

Compania germană BioNTech a declarat că au fost injectate doze mai mari decât cele normale în timpul studiilor, fără efecte secundare grave

Înaintea lansării campaniilor de vaccinare în mai multe țări europene la sfârșit de săptămână, compania germană BioNTech a declarat că au fost injectate doze mai mari decât cele normale în timpul studiilor fără efecte secundare grave.

Nu au existat comentarii imediate din partea companiilor farmaceutice care au produs vaccinul.

Vaccinul, creat în mai puțin de un an și conceput pentru a fi administrat în două injecții, se administrează în flacoane care conțin fiecare cinci doze odată diluate.

Cu toate acestea, o purtătoare de cuvânt a ministerului Sănătății a declarat luni că fiolele ar putea fi utilizate fiecare pentru a administra până la șase doze.

155 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here