Caută
Close this search box.

Orban: Mă voi vaccina, dar există o ordine de priorități. Demnitarii nu se regăsesc în categoriile prioritare

candidaţii liberalilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a susținut o serie de declarații de presă, vineri, ocazie cu care a fost întrebat când se va vaccina împotriva COVID-19. „Când îmi vine rândul”, a răspuns premierul, care a explicat că ordinea de priorități este stabilită prin Strategia națională de vaccinare anti-coronavirus, care va fi prezentată în cursul zilei de vineri, „și trebuie respectată”. Totodată, el a precizat că demnitarii nu se regăsesc printre categoriile prioritare.

Premierul Ludovic Orban: Mă voi vaccina, dar există o ordine de priorități

Întrebat când se va vaccina, prim-ministrul Ludovic Orban a răspuns: „Când îmi vine rândul. Dacă, în schimb, oamenii o să considere necesar să dau un exemplu, eu mă voi vaccina, vă spun sigur. Mă voi vaccina, dar există o ordine de priorități, care este stabilită prin Strategia de vaccinare, și această ordine de priorități trebuie respectată”.

Întrebat dacă demnitarii se numără printre categoriile prioritare în această Strategie de vaccinare, premierul a explicat: „Evident că nu. Veți vedea astăzi, la 4 sau la 5, conducerea comitetului național pentru campania de vaccinare va prezenta Strategia de vaccinare și veți vedea acolo ordinea de priorități”.

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, aprobată în CSAT

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 a fost aprobată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, iar campania, potrivit președintelui Klaus Iohannis, „va dura cel puțin câteva luni”.

„A fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus, o campanie de vaccinare care va dura cel puțin câteva luni. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită, strategia este una foarte bine lucrată. Ea a fost aprobată în cadrul Guvernului, acum este aprobată și în CSAT. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile și foarte multe detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului pe larg, mâine. Vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat. Va exista inclusiv un site dedicat. Este foarte posibil ca la începutul anului viitor, România să beneficieze de prima tranșă de vaccin. Este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ 1 milion de doze”, a explicat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri