Caută
Close this search box.

Oreste şi CTP au primit amendă de la CNCD

oreste teodorescu

Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea lui Cristian Tudor Popescu şi a lui Oreste Teodorescu pentru încălcarea dreptului la demnitate într-un articol, respectiv o emisiune de televiziune.

Potrivit CNCD, articolul cu titlul „Satana în sutană” scris de Cristian Tudor Popescu şi publicat la data de 28 octombrie pe portalul www.republica.ro, „depăşeşte limitele libertăţii de exprimare şi reprezintă faptă de discriminare” şi, ca urmare, a fost aplicată o amendă contravenţională de 5.000 lei, anunţă Agerpres.

Hotărârea a fost adoptată cu cinci voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere.

Colegiul Director a mai decis că reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate afirmaţia prin care, la postul Realitatea TV, în emisiunea lui Oreste Teodorescu, avându-l ca invitat pe Marius Paşcan, UDMR a fost comparată cu noul coronavirus care „pătrunde în organismul gazdei, după care, multiplicându-şi gena antinaţională, preia controlul deciziilor politice„.

În acest caz, a fost aplicată o amendă contravenţională de 2.000 lei faţă de Oreste Teodorescu şi Marius Paşcan. Această hotărâre a fost adoptată tot cu cinci voturi „pentru”, două „împotrivă” şi o abţinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri