Caută
Close this search box.

Plânge Maramureșul: A murit Nicolae Sabău, celebrul cântăreț de muzică populară

Cântăreţul de muzică populară Nicolae Sabău a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la vârsta de 91 de ani, la Spitalul Suport TBC din Baia Mare, fiind infectat cu noul coronavirus.

Plânge Maramureșul…A plecat Nicolae Sabău

Artistul a împlinit pe 7 decembrie 91 de ani.
Nicolae Sabău a ajuns săptămâna trecută la spital, infectat cu coronavirus. Sâmbătă a primit rezultatul testului pozitiv, iar azi noapte a plecat…

Nicolae Sabău face parte din spița nobilă a renumiților interpreți de muzică populară din Transilvania: Alexandru Grozuță, Emil Gavriș, Felician Fărcașu, Dumitru Sopon, Ion Cristoreanu, Petre Săbădeanu, remarcându-se prin substanța și timbrul original al creației sale artistice și interpretative. Prin varietatea și bogăția repertoriului, Nicolae Sabău a reușit să pătrundă cu sensibilitate în conștiința iubitorilor muzicii populare autentice din țară și străinătate”, a anunțat casa de discuri Electrecord.

Nicolae Sabău s-a născut pe plaiurile Maramureşului, la 7 decembrie 1929, în localitatea Cicârlău, într-o familie de ţărani, cu nouă copii. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice din Cluj.
Talentul l-a moştenit de la mama sa, care avea o voce frumoasă şi căreia îi plăcea să cânte prin gospodărie sau la muncile câmpului, la bucurie, dar şi la durere.
A debutat la 16 ani, cântând „Arză-te focul, Gutâi!” şi „Când am zis daina, daina”, iar în 1956 a participat la primul concurs.
Primele imprimări le-a realizat la Radio Cluj, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat din oraş, în 1957, iar după un an, a făcut înregistrări şi la Radio Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri