Caută
Close this search box.

PMP anunţă că BEC a respins solicitările de renumărare depuse de formaţiune: Existau şanse ca rezultatul final să fie diferit

Reprezentanţii PMP anunţă că Biroul Electoral Central a respins solicitările de renumărare depuse de formaţiune, arătând că magistraţii au susţinut acest demers, dar partidele s-au opus. „Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, afirmă aceştia.

Într-o postare pe pagina de Facebook, PMP arată că joi a avut loc şedinţa Biroului Electoral Central în care au fost discutate şi solicitările de renumărare făcute de Partidul Mişcarea Populară.

„Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse. Le mulţumim magistraţilor din Biroul Electoral Central care au susţinut demersurile noastre, în schimb partidele politice s-au opus. Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, spun reprezentanţii PMP.

Rezultatele finale ale alegerilor din 6 decembrie arată că PSD a câştigat scrutinul, fiind urmat de PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR. La Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 28,9%, PNL – 25,19%, USR-PLUS – 15,37%, AUR – 9,08%, iar UDMR – 5,74%. PMP şi Pro România nu au întrunit pragul electoral. Situaţia este similară şi la Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri