Caută
Close this search box.

PNL a enunţat varianta cu Ludovic Orban prim-ministru şi a doua opţiune pentru şefia celor două camere

ludovic orban

Varianta cu Ludovic Orban premier şi a doua opţiune pentru şefia celor două Camere pentru PNL a fost enunţată la şedinţa de marţi seară a conducerii liberale, destinată găsirii unor soluţii de deblocare a negocierilor cu USR PLUS şi cu UDMR în vederea formării unei coaliţii de guvernare, au declarat pentru News.ro surse liberale, care au precizat că o astfel de formulă este condiţia pentru continuarea discuţiilor pe celelalte paliere.

Deocamdată, propunerea liberalilor pentru postul de şef al Guvernului rămâne Florin Cîţu, neexistând o decizie de retragere a sa.

Argumentul principal al liberalilor în favoarea propunerii ca Orban să fie desemnat premier este că atât în discuţiile de sâmbătă, cât şi în discuţiile de duminică liderii USR-PLUS au enunţat explicit varianta preluării de către Orban a acestei funcţii, ei susţinând că şi UDMR şi-a exprimat acordul de principiu.

”Practic, în urma discuţiilor de astăzi (n.r. – dintre liderii celor trei formaţiuni, în care a fosta propusă varianta Orban – premier), USR-PLUS trebuie să-şi exprime acordul cu formula propusă chiar de USR-PLUS, respectiv ceea ce a propus iniţial în discuţiile din week-end”, afirmă surse liberale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri