Caută
Close this search box.

Poliţia este decimată de pensionari masive. Marcel Vela anunţă încadrări

marcel vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat începerea procedurilor de concurs, pentru 2.073 de posturi de ofiteri, in vederea acoperirii deficitului de personal din MAI.

„In ultimii cinci ani, au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. La nivelul anului trecut, s-au inregistrat peste 7.000 de plecări, printre care 6.500 au iesit la pensie. În prezent, deficitul de politisti si de cadre militare înregistrat este de peste 21%, pentru categoria ofiterilor, si peste 12%, pentru agenti de poliţie, maistri militari şi subofiteri”, a declarat Vela.

El a precizat că, pentru reducerea deficitului, a aprobat pentru perioada următoare, începerea procedurilor de concurs, în vederea încadrării a 2.073 de posturi de executie de ofiteri, prin trecerea agentilor de politie, maistrilor militari si subofiterilor in corpul ofiterilor.

„De asemenea, am aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloti, ingineri de aviatie si subofiteri, în vederea încadrării directe si prin rechemare în activitate. Dupa jumătatea lunii decembrie, vor fi încadrati in structurile operative alea MAI cei 1.729 de absolventi ai scolilor postliceale de agenti de politie si subofiteri”, a mai spus Vela.

Acesta a adaugat ca, ulterior ocuparii acestor posturi, vor continua si alte masuri pentru combaterea deficitului de personal, inclusiv incadrari din sursa externa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri