Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, prezent joi la mitingul online susţinut de USR PLUS, a apreciat că doar o prezenţă puternică a alianţei în guvern „va putea pune presiune destulă pe vechiul sistem să se transforme cu adevărat” într-un stat funcţional.

„Să nu fie niciun dubiu. Doar o prezenţă puternică a Alianţei USR PLUS în viitorul guvern va putea pune presiune destulă pe vechiul sistem să se transforme cu adevărat într-un stat funcţional. Nu ne votaţi pentru că suntem perfecţi – pentru că nu suntem, cred că v-aţi dat seama şi voi – votaţi-ne pentru că suntem singurii care vor ca statul român să tindă spre performanţă şi nu spre mediocritate. Vom sparge monopolul partidelor vechi asupra instituţiilor publice, prin competiţie corectă şi deschisă pentru posturi vacante. Vom digitaliza şi transparentiza administraţia publică, pentru că acolo unde este lumină, nu se fură. Vom depolitiza educaţia şi sănătatea, pentru că bolnavii noştri şi copiii noştri au nevoie de profesionişti şi nu de politruci”, a precizat Fritz, scrie agerpres.ro.

El a adăugat că partidele vechi livrează doar „iluzia progresului, dar nu şi rezultate reale” pentru a face viaţa oamenilor mai bună.

„Schimbarea nu vine peste noapte. E greu, pentru că nu există un buton magic pe care să apeşi, ca sute sau mii de funcţionari să schimbe modul lor de lucru cu care au fost obişnuiţi. E greu, pentru că trebuie să ducem la îndeplinire contracte prost făcute şi proiecte prost gândite de partide care s-au complăcut cu ‘merge şi aşa’. E greu, pentru că am intrat într-un sistem care de 30 de ani doar mimează un stat funcţional, care e campion la plimbat hârtii golite de conţinut, ca să acopere propria paralizie”, a precizat primarul.

El a subliniat că autorităţile locale au nevoie la rândul lor de un guvern care să susţină reforme adevărate.

„Dacă vreţi ca primarii USR PLUS – ca eu la Timişoara, ca Allen la Braşov, iar ceilalţi la Bacău, la Alba Iulia, la Sectorul 1 şi Sectorul 2 – să putem să facem treabă, daţi-ne un guvern care să ne sprijine cu reforme adevărate. Daţi-ne un guvern care să aibă o voinţă clară, să nu schimbe doar câţiva jucători, ci regulile jocului. (…) Închei cu un îndemn de mândrie bănăţeană, pe care îl ştiţi cu toţii din istorie: ‘Azi în Timişoara, mâine în toată ţara!'”, a conchis Dominic Fritz.

290 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here