Caută
Close this search box.

Propunere scandaloasă sau viitorul tuturor? Cod de bare pe telefon că te-ai vaccinat

Fostul candidat la președinția SUA, Andrew Yang, a cerut ca oamenii să fie obligați să demonstreze că au fost vaccinați înainte de a intra în locații, arătând un cod de bare pe telefoanele lor.

„Există o modalitate prin care cineva să demonstreze cu ușurință că a fost vaccinat – cum ar fi un cod de bare pe care îl poate descărca pe telefon? Ar trebui să existe” , a scris pe Twitter Andrew Yang, fost candidat la Casa Albă.

Yang a sugerat că oamenilor li s-ar putea oferi și brățări înainte de a li se permite să „interacționeze mai liber”, sugerând în același timp celor care nu iau vaccinul să li se refuze accesul la jocuri sportive și alte evenimente.

„Greu să ai adunări în masă, cum ar fi concerte sau evenimente sportive, fără adoptarea în masă a vaccinului şi a unor mijloace de semnalizare”, a spus Andrew Yang.

Încă se află în discuţie dacă trebuie să facă din dovada vaccinării o condiție de cumpărare pentru evenimente live, în timp ce mai multe companii aeriene au spus, de asemenea, că vor refuza pe cei care nu s-au vaccinat.

Obligativitatea vaccinului ar putea fi moartea turismului

Un raport al revistei Billboard susținea că compania Ticketmaster care se occupă de vânzarea biletelor va obliga clienții să demonstreze că au avut un test COVID-19 negativ sau că au luat vaccinul înainte de achiziționarea biletelor. Vestea a sosit la scurt timp după ce s-a anunțat că Pfizer a dezvoltat un vaccin coronavirus cu o rată de succes de 90%.

Şi totuşi, Ticketmaster spune că: nu are puterea de a stabili politici privind cerințele de siguranță care ar include vaccinuri și / sau protocoale de testare, a spus compania.

Anterior, Gloria Guevara, șefa Consiliului Mondial de Turism, a sugerat că, dacă companiile aeriene și alte companii impun vaccinul, acesta va ucide industria turismului.

Ce răspunsuri au dat internauţii la tweet-urile lui Yang? „De fiecare dată când este sugerat așa ceva, sună exact ca„ a pune numere de serie pe antebrațe” sau „stele galbene pe piept”. De obicei te respect, dar trebuie să te răcorești”, a scris un comentator la postareaa fostul candidat la preşedinţia SUA.

„Dacă acesta este genul de lume pentru care pledați cu adevărat, sper să nu câștigați niciodată puterea”, a adăugat un alt comentator.

„Ce zici de un cod de bare pe care îl putem imprima pe brațe sau pe ceafă?” a întrebat altcineva.

Oricum, nu e nicio glumă. Acastă practică are toate șansele să ajungă o regulă permanentă în lume și în România, desigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri