Caută
Close this search box.

Protest spontan în fața Curții de Apel Cluj. Avocații și-au manifestat solidaritatea cu avocatul Robert Roșu, condamnat într-un dosar de corupție

Aproximativ 100 de avocați și magistrați clujeni au participat marți la un protest spontan în fața Curții de Apel Cluj. Avocații și-au manifestat solidaritatea cu avocatul Robert Roșu, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în Dosarul „Ferma Băneasa”, alături de Paul Philippe Al României, Remus Truică și alți oameni de afaceri.

Puţin înainte de ora prânzului, zeci de avocați şi magistrați clujeni au ieșit în fața Curții de Apel Cluj. Au purtat mesaje de solidaritate cu un coleg de breaslă, recent condamnat la închisoare. Susţin că totul a fost o nedreptate, potrivit TVR.

Avocatul Robert Roșu a fost găsit vinovat de judecătorii de la Instanţa supremă pentru: constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, în formă continuată, complicitate la spălarea banilor, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Pentru aceste infracțiuni Robert Roșu fusese achitat la Curtea de Apel Braşov. Procurorii au făcut apel, iar Înalta Curte de Casație şi Justiţie l-a condamnat pe avocat, definitiv, la pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare.

Robert Roșu a fost avocatul Prințului Paul de România, judecat în dosarul Ferma Băneasa, acolo unde prejudiciul se ridică la suma de 145 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri