Raed Arafat a declarat miercuri seară, la Digi24, că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de Revelion, prin permiterea circulației până la ora 1.00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot. O astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populație, care vrea să meargă în astfel de locații. (…)

Regulile au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern și ele rămân. Nu avem intenția să schimbăm regulile”, a explicat Raed Arafat.

Întrebat ce ar putea face românii la intrarea în anul 2021, şeful DSU a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor. (:..)

Sunt convins că unii vor ieși în fața blocului, dar să iasă cu mască. Deci, nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a completat Arafat.

În privința celor care au rezervări la munte, secretarul de stat a spus că „soluția cea mai onorabilă” este ca românii care vor să petreacă revelionul este „să ducă mâncarea în cameră, ca și cum ai fost acasă”, pentru a nu exista contact intens între persoane în sălile de evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here