Caută
Close this search box.

Rareş Bogdan, atac surprinzător la Klaus Iohannis în şedinţa PNL: ”Nu e normal să avem liste făcute în alte părți” (surse)

rareş bogdan

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL a fost convocată pentru marţi seara, de la ora 22.30, în sistem videoconferinţă. În cadrul şedinţei, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan l-a criticat dur pe Orban, dar a lansat şi un atac voalat la adresa lui Klaus Iohannis.

Europarlamentarul a denunţat faptul că partidului i se impun liste de oamenii din exterior, făcând referire la primul guvern Orban, în care Klaus Iohannis a impus mai mulţi miniştri. Rareş Bogdan şi mai mulţi lideri din Ardeal sunt supăraţi pe rezultatul negocierilor cu USR-PLUS şi UDMR. Aceştia au încercat chiar un puci în partid, însă Klaus Iohannis a intervenit pentru a calma spiritele, potrivit unor surse din PNL.

„Modalitatea în care s-a ajuns aici a fost total nedemocratică. E anormal să afăm numele miniștrilor de la TV. E absolut dezamăgitor. Nazare e un om extrem de profesionist, dar nu e normal să avem liste făcute în alte părți. Funcția de la Cameră e importantă, dar nu vânzând tot”, a susţinut Rareş Bogdan.

La votul pentru echipa de miniştri propusă în Guvernul Cîţu, Rareş Bogdan s-a abţinut. La fel au procedat şi Dan Motreanu şi Iulian Dumitrescu, deşi acesta din urmă a avut un discurs pro Orban. Dumitrescu a afirmat că lui Orban i-a fost greu să obţină mai multe la negocieri, pentru că din start PNL trebuia să păstreze Apărarea şi Externele pentru oamenii lui Iohannis.

Cristian Buşoi s-a declarat mulţumit de numele propuse în Guvern, dar a criticat lipsa de transparenţă în alegerea lor. Dan Vîlceanu a cerut linişte şi unitate, iar Vlad Nistor a susţinut că Orban a obţinut tot ce se putea obţine.Şi Marcel Vela a avut un mesaj împăciuitor, făcând apel la unitate şi mulţumind colegilor pentru susţinerea acordată în perioada mandatului de ministru. Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, a afirmat că primarii sunt supăraţi pe Orban pentru că PNL a pierdut Ministerul Dezvoltării, iar primarii trebuie să primească un mesaj că sunt ajutaţi cu proiectele de dezvoltare locală şi că vor avea uşi deschise la centru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri