Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, dat pe surse ca ministru de Interne în Guvernul Florin Cîțu, a declarat astăzi că vrea să își ducă până la capăt mandatul de eurodeputat și că îl susține pe Marcel Vela, dar nu exclude, totuși, funcția de ministru: „Mă duc unde-mi cere țara”.

Rareș Bogdan a glumit, sâmbătă, când a fost întrebat, la Digi 24, dacă va fi ministru la Interne: „Eram la Ministerul de Interne până aseară (vineri – nr.), astăzi eram la Externe”.

„Eu sunt europarlamentar, sunt liderul delegației (eurodeputaților români din PPE – n.r.), am un rol extrem de important la Bruxelles. Bruxelles-ul crește ca importanță în următoarea perioadă în relația cu România și nu doar datorită fondurilor europene, cele 83 de miliarde negociate de președintele Klaus Iohannis și care trebuie aduse și implementate în România, ci și datorită relației speciale pe cre viitoarea coaliție sau actuala coaliție de guvernare și viitorul Guvern, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis o va avea cu Comisia Europeană, cu Consiliul European și, bineînțeles, cu Parlamentul European. Deci prioritatea mea este să îmi duc mandatul până la capăt”, a spus Rareș Bogdan.

Acesta nu exclude, totuși, funcția de ministru, deși, în același timp, spune că Marcel Vela este un ministru de interne „excepțional”.

„Nu înseamnă că în funcție de cererile colegilor mei, de necesitățile pentru țara aceasta, nu înseamnă că nu mă duc acolo unde îmi cere țara. Deocamdată la Ministerul de Interne avem un ministru excepțional în persoana lui Marcel Vela, îl susțin să continue mandatul, dar avem și alte propuneri absolut foarte bune”, a mai spus Bogdan, conform Mediafax.

Ceva mai tîrziu, la România TV, fostul jurnalist a punctat de două ori, în dialog cu realizatoarea unei emisiuni, în jurul orei 20:15: ”Doamnă, dacă doresc să ajung ministru de Interne, chiar ajung. Dar nu asta doresc acum. Acum mă interesează să rezolvăm problemele sanitare și de sănătate ale oamenilor, precum și proiectul de țară pe care îl vom realiza în coaliție.

Scurt și cuprinzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here