Caută
Close this search box.

Record de decese din cauza COVID-19 în SUA

covid-19

Statele Unite, care de mai multe săptămâni se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei, au deplâns marţi peste 2.500 de morţi din cauza coronavirusului în 24 de ore, un record de la sfârşitul lui aprilie, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, citate de AFP.

Ţara a înregistrat în acelaşi interval mai mult de 180.000 de noi cazuri de COVID-19, potrivit bilanţului anunţat la ora locală 20.30.

Ultima dată când numărul morţilor pe parcursul unei zile l-a depăşit pe cel înregistrat marţi, care se ridică la 2.562 de decese, a fost la sfârşitul lui aprilie, în punctul de maxim al primului val al pandemiei, care în realitate nu s-a diminuat în ţară, informează Agerpres.

Numărul persoanelor spitalizate a atins 99.000 marţi, un record de la începutul pandemiei, potrivit Covid Tracking Project. Situaţia este extrem de îngrijorătoare în mai multe state din Midwest, ca Indiana sau Dakota de Sud.

La câteva zile după Thanksgiving (Ziua Recunoştinţei), experţii se tem că voiajul întreprins de milioane de americani pentru a marca această mare sărbătoare familială împreună cu cei apropiaţi va provoca „un val care se va adăuga valului actual”, potrivit cuvintelor imunologului Anthony Fauci, personalitate ştiinţifică foarte respectată în SUA.

Numărul de noi contaminări se menţine pentru moment la un nivel similar – foarte ridicat – celui înregistrat în ultimele săptămâni.

Pragul de 2.000 de morţi într-o zi, care era frecvent depăşit în primăvară, a fost atins de mai multe ori în ultimele două săptămâni.

Statele Unite, care sunt ţara cea mai lovită de pandemie în cifre absolute, înregistrează în total 13,7 milioane de cazuri şi 270.450 de morţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri