Caută
Close this search box.

Reprezentanții marilor centre comerciale cer prelungirea programului magazinelor de sărbători

Reprezentanții marilor centre comerciale solicită autorităților să permită prelungirea programului magazinelor în perioada Crăciunului și a Anului Nou. Mai exact, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR a cerut Comitetului Național pentru Situații de Urgență ca, în perioadele 19-24 decembrie 2020 și 28-31 decembrie 2020, să permită magazinelor un program prelungit cu încă o oră, până la ora 22.00.

Reprezentanții marilor centre comerciale cer prelungirea programului

„Apreciem că decizia prelungirii cu o oră a programului de funcționare a magazinelor ar oferi o mai mare flexibilitate pentru consumatori și va permite o fluidizare eficientă a traficului de clienți, asigurând accesul consumatorilor la produsele și cadourile pe care aceștia își doresc să le achiziționeze în această perioadă”, se arată în solicitarea AMRCR.

În solicitarea sa, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România invocă apropierea Sărbătorilor de iarnă, dar și restricțiile în vigoare pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

AMRCR estimează o creștere a traficului în magazine cu cel puțin 20% în zilele premergătoare Sărbătorii Crăciunului și Anului Nou.

Solicitarea AMRCR are în vedere atât măsurile suplimentare de prevenție luate la nivelul magazinelor, precum și situația epidemiologică la nivel național și scăderea numărului de cazuri. Potrivit Asociației, prin măsura prelungirii programului magazinelor vor fi respectate în continuare măsurile de siguranță sanitară în cadrul restricțiilor deja stabilite prin cadrul legal stabilite de Hotărârea de Guvern, pentru circulația persoanelor în afara domiciliului până la ora 23.00.

Restricții impuse cu ocazia sărbătorilor de iarnă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, recomandă la petrecerile de Crăciun și Revelion să participe doar persoanele din aceeași familie pentru a se evita riscul răspândirii noului coronavirus. Asta în condițiile în care autoritățile nu pot stabili un număr maxim de persoane care să ia parte la aceste evenimente care au loc în spațiul privat, a explicat secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne.

”Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă. În rest, dacă vrei să vină și alți prieteni la tine trebuie să măcar să respecți regulile, în sensul în care să fie distanțare, să fie lumea distanțată, care e greu în casă, știm foarte bine”, a declarat Raed Arafat pentru Știrile ProTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri