Caută
Close this search box.

Ruptură în PPE. 30 de europarlamentari cer excluderea liderului PPE Ungaria, Tamás Deutsch

Tamás Deutsch

Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, riscă să fie exclus din Partidul Popularilor Europeni, familia politică din care acesta face parte, notează El Pais.

O cerere de excludere a liderului PPE Ungaria, Tamás Deutsch, obținută de G4Media, arată că 30 de parlamentari europeni s-au adresat liderului popularilor europeni, Manfred Weber, și secretarului general al grupului, Simon Busuttil, cerându-le acestora, dar și celorlalți populari europeni, să-l excludă pe liderul maghiar al grupării din cauza radicalizării discursului acestuia.

Chestiunea excluderii liderului PPE Ungaria, Tamás Deutsch, se află pe ordinea de zi a videoconferinței grupului parlamentar de miercuri, 16 decembrie.

„În interviuri, el compară în continuare insistența PPE asupra statului de drept cu opresiunea nazistă și comunistă. Compararea sprijinului nostru pentru statul de drept cu metodele Gestapo sau staliniste este o insultă pentru toți cei din Grupul PPE.

Compararea Uniunii Europene cu opresiunea nazistă sau comunistă este o denaturare flagrantă și intolerabilă a faptelor istorice și o insultă și denigrare a milioanelor de victime ale nazismului și comunismului (…)

Declarațiile lui Tamás Deutsch, pe care le-a repetat de mai multe ori, sunt șocante și rușinoase. Grupul PPE nu trebuie să renunțe la statul de drept. Tamás Deutsch nu mai trebuie să submineze credibilitatea Grupului PPE”, se arată în scrisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri