Numărul de angajaţi din sectorul transporturilor aeriene de pasageri şi de mărfuri al SUA a scăzut cu 29.000 în decursul lunii încheiate la jumătatea lunii octombrie, după expirarea restricţiilor guvernamentale referitoare la concedieri, transmite Reuters, via News.ro.

Departamentul pentru Transporturi al SUA a anunţat că operatorii aerieni americane aveau 673.278 de angajaţi la jumătatea lunii octombrie, cu 81,749 mai puţini decât în martie, când cererea pentru călătorii a început să scadă putErnic din cauza pandemiei de coronavirus.

Începând din martie, United Airlines şi-a redus forţa de muncă cu 32%, respectiv cu 29.243 de angajaţi, iar Delta Air Lines cu 32%, sau cu 28.751 de angajaţi.

Industria transporturilor aerinene pierde încă miliarde de dolari pe lună din cauza cererii care este cu 60% mai scăzută faţă de anul trecut.

Delta a anunţat joi că se aşteaptă la costuri de 12-14 milioane de dolari pe zi în trimestrul patru, pe fondul încetinirii cererii din cauza revenirii la creştere a cazurilor de Covid-19.

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat miercuri că susţine un nou ajutor guvernammental pentru plata salariilor în sectroul transporturilor aeriene, de 20 de miliarde de dolari, care va ajuta la revenirea angajaţilor la serviciu.

Potrivit datelor guvernamentale, American Airlines şi-a redus forţa de muncă cu 18.262 de angajaţi, sau cu 17%, la 90.846, iar Southwest Airlines cu 6%, la 58.134.

160 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here