Caută
Close this search box.

Scandal în Parlament, aproape de miezul nopții: Liderul AUR denunță blat politic

Update Ședința continuă cu un alt președinte. Ludovic Orban a cerut o pauză de 30 de minute.

Aproape de miezul nopții, liderul AUR a provocat un adevărat scandal în Parlamentul României, împiedicând numirea noului președinte al Camerei Deputaților. George Simion denunță un blat politic.

Ședința Camerei Deputaților a fost oprită luni seară de către președintele de ședință, Lucian Feodorov (AUR), decanul de vârstă, chiar înainte de a fi aleasă noua conducere a forului legislativ. El a invocat că este obosit. Feodorov a spus că „e cam târziu și încă e la muncă (aproape de ora 23.30 – n.r.)” și că în mod normal toți au „o durată de muncă”, nu „stăm non stop”, apoi a închis ședința fără să declare camera legal constituită.

Copreședintele AUR, George Simion a reclamat un blat politic, acuzând PSD că și-a dat mâna cu PNL „ca să îl înscăuneze pe Ludovic Orban președinte în noaptea asta”.

Parlamentarii AUR au părăsit ședința.

Captura video

La data redactării acestei știri, ședința a fost suspendată.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au întrunit, luni, în ședințe separate în urma decretului de convocare emis de preşedintele Klaus Iohannis pentru a valida parlamentarii legislaturii 2020-2024.

După trei ore de negocieri, liderii celor cinci formațiuni politice – PSD, PNL, USR, UDMR și AUR – și-au împărțit funcțiile de conducere dar și șefia comisiilor de specialitate din Parlament.

După depunerea jurămintelor, senatorii și deputații își vor alege preşedinții Camerelor, dar și membrii Birourilor Permanente şi se vor constitui comisiile parlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri