Caută
Close this search box.

Scriitorul Radu Paraschivescu refuză invitaţia de a intra în AUR: „Port mască, nevrednicul de mine”

Radu Paraschivescu

Scriitorul Radu Paraschivescu a anunțat că refuză invitația lui Sorin Lavric, de a se înscrie în AUR. „Port mască, nevrednicul de mine”, a explicat ironic Paraschivescu.

„‘Nu vreau să fac parte din niciun club dispus să mă accepte ca membru’, a spus cândva Groucho Marx. Cu mai puțîn umor, declin invitația de înscriere în A.U.R., pe care mi-a făcut-o Sorin Lavric ieri, într-un text apărut în ‘Q Magazine’. Lucrurile care ne despart sunt mai multe decât cele care ne apropie. Pe lângă asta, port mască, nevrednicul de mine”, a scris Paraschivescu, pe Facebook.

Președintele Senatului AUR, Sorin Lavric, a lansat un apel către intelectualii de dreapta să lase deoparte orgoliile și să se alăture formațiunii sale. Printre aceștia, l-a enumerat și pe Radu Paraschivescu. AUR a intrat în Parlament cu un scor de aproximativ 9%.

„Noi vrem o Românie sub spectrul lui Hristos. Dacă vreți la fel, nu se poate să nu ne întâlnim. Avem patru ani în față: meditați și răsturnați-va mințile”, le transmite Lavric „intelectualilor de dreapta” care au susținut PMP.

„Îi rog pe intelectualii de dreapta, adversari pînă de curînd în aceste alegeri, a căror decepție după alegeri le-o înțeleg, să-și revină de pe urma șocului și să privească la viitor. Vreți o Dreaptă unită, care să dreneze mlaștina castei politice? Puteți să ieșiți din amărăciunea unei dezamăgiri de moment spre a pune umărul la o renaștere în spirit?

Voi, Mihai Neamțu, Mircea Platon, Adrian Papahagi, Cătălin Avramescu, Teodor Baconschi, Radu Paraschivescu, puteți fi lîngă noi, pentru binele României? Voi, Pompiliu Diplan, Iulian Capsali, Răzvan Codrescu, Răzvan Bucuroiu și toți oamenii de dreapta, pe care vă am la suflet fiindcă sîntem din aceeași stirpe, puteți să intrați într-o mișcare menită a schimba din temelii falanga politică?

Tu, Victor Roncea, poți să te dezbari de obsesii pentru a înțelege că Dreapta nu se clădește pe diatribă sterilă împotriva lui Liiceanu, Patapievici și Boia? Vreți concordie întru Hristos sau vreți discordie întru nimicul urii? Ce vreți? Să fierbem la infinit în otrăvuri meschine, sau să ridicăm condiția de român creștin la un prag de mare elevație?

Așezați-vă cîteva minute în voi înșivă: ce vreți? Noi nu vrem puterea, căpătuială sau gloria. Știm că vom muri, iar gîndul acesta ne da o ținută. Noi vrem o Românie sub spectrul lui Hristos. Dacă vreți la fel, nu se poate să nu ne întâlnim. Avem patru ani în față: meditați și răsturnați-vă mințile.

Ridicăm România sau o prăbușim pe spezele unor ambiții efemere? De murit, murim cu toții. Nu e păcat să nu ne dăruim României? Veniți să înlocuim casta politică”, afirmă Lavric, într-o scrisoare de mulțumire adresată susțînătorilor AUR.

„Pentru noi începe un război ideologic al cărui deznodămînt va sta în înlăturarea actualei clase politice. În patru ani vom disloca partidele din Parlament. Vom schimba figurile, vom primeni limba, vom aduce bucuria de a fi români.

Vom regăși gustul mistic de a fi creștini în umbra oricărei catapetesme din bisericile din țară. Vom recăpăta căldura pe care ne-o dă gîndul de a fi una în virtutea apartenenței la un neam. Vom aduce exaltarea de a fi parte dintr-un întreg numit România”, a mai scris Lavric.

Lavric a candidat la alegerile parlamentare pe listele pentru Senat din județul Neamț și va deveni membru al Parlamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri