Caută
Close this search box.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost închisă de decanul de vârstă, reprezentant AUR

parlament

Şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a fost închisă de cel care a condus-o, decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR), înainte de a fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor.

Mai mulţi deputaţi au invocat Regulamentul de funcţionare şi au făcut apel la preluarea preşedinţiei şedinţe de către următorul decan de vârstă. Deputaţii AUR au invocat oboseala, la finalizarea depunerii jurământului de către deputaţi, şi au vrut să închidă şedinţa.

Decanul de vârstă, Lucian Feodorov (AUR), a declarat închisă şedinţa, înainte chiar de a declarat că a fost legal constituită Camera Deputaţilor. Ulterior, i s-a atras atenţia că depunerea jurământului, fără a fi îndeplinit şi formalitatea de a fi declarat legal constituită Camera Deputaţilor, nu are valoare, informează News.ro.

Lucian Feodorov a revenit şi a afirmat că au depus jurământul 322 dintre cei 329 de deputaţi validaţi, astfel fiind legal constituită Camera Deputaţilor. Şedinţa a fost ulterior închisă. Ulterior, se făcea apel la următorii decani de vârstă, pentru a prelua preşedinţia şedinţei, pentru a fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ludovic Orban va candida la această funcţie din partea PNL, urmând a fi susţinut de partidele din coaliţia de guvernare, iar Alfred Simonis a anunţat că va candida şi el.
Şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a început la ora 12.00.

Liderii grupurilor parlamentare au decis, cu patru voturi ”pentru” şi 1 ”împotrivă”, ca şedinţa să continue, preşedinţia fiind preluată de către următorul decan de vârstă, respectiv Ibram Iusein, reprezentant al Uniunii Democrate Turce din România.

În prezent, dezbaterile de poartă dacă să fie ales doar preşedintele Camerei Deputaţilor sau toate structurile necesare. La reluarea lucrărilor şedinţei, PSD a propus să fie aleasă şi structura Biroului Permanent, nu doar preşedintele.

”Dacă tot ne grăbim să alegem preşedintele, să alegem tot Biroul Permanent, astfel încât toate structurile Camerei să fie funcţionale din noaptea aceasta”, a declarat Alfred Simonis.
PNL a fost de acord cu propunerea, însă a cerut o pauză, pentru a face o şedinţă de grup, în vederea desemnării reprezentanţilor în Biroul Permanent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri