Caută
Close this search box.

Sistemul de Sănătate din Suedia este în colaps. Stockholmul cere ajutor

suedia

Suedia a ajuns în situația în care sistemul său medical e aproape de colaps, medicii își dau demisia, iar numărul de cazuri coronavirus nu mai poate fi gestionat. Se cere ajutorul țărilor vecine.

Suedia, țară care a evitat impunerea restricțiilor, la începutul pandemiei, cere acum ajutorul altor țări nordice, pentru a-și putea trata pacienții cu COVID.

În ciuda faptului că autoritățile au mărit numărul paturilor în sistemul ATI, Suedia nu reușește să facă față valului de pacienți în stare gravă din cauza lipsei personalului specializat.

Cadrele medicale demisionează din cauza epuizării, iar în Stockholm capacitatea de ocupare la ATI a atins 99%. Primarul capitalei suedeze a solicitat intervenția Armatei.

”Din ce în ce mai mult, personalul medical se plânge de epuizare și consideră demisia ca singură soluție. Într-un mediu de lucru în care ești atât de obosit, riscul de greșeli crește. Și aceste greșeli pot duce la moartea pacienților”, declară pentru Bloomberg, conform Realitatea.net, Sineva Ribeiro, președinta Asociației Suedeze a Profesioniștilor din Sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri