Caută
Close this search box.

Spionii ruşi ar fi încercat iar să-l ucidă pe Aleksei Navalnîi, înainte de transferul acestuia în Germania

aleksei navalnîi

Spionii ruși au încercat să îl omoare pe Alexei Navalnîi, opozantul lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, înainte de a fi transportat în Germania. Ar fi vorba despre o a doua încercare de otrăvire, potrivit unor surse Thetimes.co.uk.

Alexei Navalnîi era în avion, în drum spre Siberia, când a început să se simtă rău, prăbușindu-se pe culoar. Pilotul a aterizat de urgență în Omsk, unde opozantul a fost preluat de ambulanță. I s-a injectat atropină, o substanță care se folosește în cazul otrăvirii, conform Ziare.com.

Totuși, starea lui stabilizându-se, misiunea nu a fost considerată finalizată, potrivit sursei citate, astfel că agenții secreți ruși au încercat să îl înlăture din nou, cu o a doua doză de otravă, înainte ca acesta să fie transferat la Berlin.

În prima fază, la prima otrăvire, picăturile de otravă au fost puse cel mai probabil pe banda elastică a lenjeriei intime a lui Navalnîi, după ce agenții ar fi intrat în camera de hotel a politicianului rus.

Insistențele pilotului de a ateriza pe aeroportul din Omsk l-ar fi salvat, cu toate că inițial i s-a spus că nu este posibil, deoarece aeroportul este închis, din cauza unei amenințări cu bombă.

Agenții de Securitate ai statului rus s-ar fi dus la spital, stabilindu-și baza în cabinetul medicului șef, care ar fi colaborat, încercând să acopere otrăvirea. Respectivul medic chiar a declarat că este mai degrabă o tulburare metabolică, decât o otrăvire.

Soția lui Navalnîi a cerut să fie transferat în Germania, dar doctorul a spus că este prea slăbit pentru a călători. În urma presiunilor internaționale, Vladimir Putin și-a dat acordul.

Surse din sistemul de securitate al Germaniei ar fi dezvăluit că asasinii au încercat să îl otrăvească din nou pe Navalnîi, în timp ce era în comă indusă, înainte de zborul către Germania.

„Scopul era că el să fie mort înainte de a ajunge la Berlin”, a declarat o sursă, potrivit publicației citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri