Caută
Close this search box.

Stelian Ion, ministrul Justiţiei: Nu trebuie să existe prag valoric la abuzul în serviciu!

Stelian Ion

Stelian Ion, noul ministru al Justiţiei, a precizat, la audierile pentru avizarea sa în funcţie, că pragul valoric pentru abuzul în serviciu nu ar trebui să existe, fiind o interpretare eronată, la momentul respectiv.

El a adăugat că, în cazul ar fi în discuție un prag valoric, atunci acesta ar trebui să fie la nivelul unui salariu minim. Acesta a adăugat, conform AK24, că trebuie eliminate rapid pensiile speciale pentru parlamentari, iar dacă nu sunt luate măsuri, până la finalul acestui an, vor intra în vigoare pensiile speciale pentru aleșii locali.

„Nu doar abuzul în serviciu. Sunt multe articolele și există multe decizii care trebuie să se reflecte în legislația penală. După cum știu de la domnul Cătălin Predoiu a început o evaluarea a Codului penal și Codului de procedura penală sub acest aspect.

Sunt ferm convins că în această legislatura, cât mai repede, în orice caz în 2021, va fi făcută o propunere din partea Ministerului Justiției pentru punerea în acord a Codului penal și Codului de procedura penală și cu deciziile Curții Constituționale și cu directive europene, dar va fi o propunere chirurgicală, dacă vreți, strict pe acele articole și strict raportat la deciziile respective”, a explicat Stelian Ion.

Acesta a mai spus că, în opinia să, nu ar trebui să existe deloc un prag valoric pentru abuzul în serviciu, iar dacă există acesta trebuie să fie la nivelul aproximativ al unui salariu minim.

„Deja au fost discuții la momentul respectiv. Abuzul în serviciu este o infracțiune foarte importantă. În orice caz, dacă vorbim de un prag valoric, pentru că au fost multe discuții pe acest prag valoric, dacă mă întrebați eu aș zice că nu trebuie să existe și că a fost o interpretare eronată la momentul respectiv.

Există argumente pro și contra pentru acest lucru, dar, dacă este să discutăm de un prag valoric, acela trebuie să fie foarte redus, așa cum am propus la momentul respectiv, în jurul unui salariu minim, pentru că, până la urmă, trebuie să ne raportăm la cetățeanul de rând și nu trebuie să ne luăm niște stachete foarte înalte”, a afirmat Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri