Caută
Close this search box.

Surse. Cristian Diaconescu ar avea mari şanse să devină Avocatul Poporului

cristian diaconescu

Surse din conducerea PNL anunță că fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este luat în calcul pentru funcția de Avocat al Poporului, după ce Renate Weber va fi schimbată de pe această poziție.

Cristian Diaconescu a candidat pentru un post de senator pe listele PMP București, însă acest partid nu a reușit să atingă pragul de intrare în Parlament. PMP a avut în București peste 12%.

Cristian Diaconescu a fost deja vehiculat pentru a conduce Avocatul Poporului de către prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, în luna iunie a acestui an. „Noi, dacă vorbim de o variantă pe care am îmbrățișa-o în orice moment, e modelul Cristian Diaconescu”, a spus atunci Rareș Bogdan.

Un alt nume luat în considerare este cel al Anei Birchall. „Sunt doi oameni excepționali, care ar fi excelenți că Avocat al Poporului”, spunea atunci Rareș Bogdan. PNL a declanșat procedura de schimbare a lui Renate Weber, după ce Avocatul Poporului a reușit să blocheze mai multe măsuri luate de Guvern, pentru stăvilirea pandemiei, prin atacuri la CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri