Caută
Close this search box.

„Suspendarea, o poveste cam fumată”. Klaus Iohannis, răspuns tranșant după alegațiile AUR

klaus iohannis

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a venit cu un mesaj dur, miercuri, după ce președintele Iohannis a afirmat că este un partid ”despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face”.

Klaus Iohannis a declarat, întrebat miercuri ce părere are despre faptul că liderul AUR George Simion a anunţat că vrea să îl suspende din funcţia de şef al statului, că aceasta este „o poveste cam fumată”. Preşedintele a adăugat că Alianţa pentru Unirea Românilor este „o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică”.

„Asta cu suspendarea este, cum se spune foarte popular, o poveste cam fumată, dacă îmi permiteţi să mă exprim aşa, foarte informal. (AUR n.r.) Este o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică”, a spus Klaus Iohannis.

Replica AUR nu a întârziat. Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor spun că după alegerile din 6 decembrie, formaţiunea a devenit a patra forţă politică din România, voce a românilor din ţară şi diaspora sătui de partidele toxice care au condus ţara în ultimii 30 de ani.

”După ce delegaţia AUR i-a oferit cadou o hartă a vegetaţiei din timpul României Mari, preşedintele Iohannis a ieşit astăzi să planteze un copac. Şi pentru că acelaşi şef de stat nu este lămurit în legătură apariţia AUR pe scena politică din România, declarând că ‘este o formaţiune despre care nu se prea ştie ce vrea şi ce face în politică’, îi amintim că AUR este a patra forţă politică din România, în creştere, voce a românilor din ţară şi diaspora sătui de partidele toxice care au condus ţara în ultimii 30 de ani”, a transmis Alianţa pentru Unirea Românilor într-un comunicat de presă.

Liderii partidului spun că au un program politic, revendicări şi propuneri, parte dintre acestea prezentate chiar la runda de consultări de la Cotroceni. ”Oare niciun consilier prezidenţial nu a notat nimic? Să nu ne mire dacă în 2024 preşedintele Iohannis se va arăta şi mai surprins cu privire la AUR”, au mai spus ei.

Copreşedintele AUR George Simion a declarat, săptămâna trecută, că în cazul în care PSD nu va iniţia procedura de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie, o va face partidul său.

„PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui (…) Dacă nu o să o facă PSD (iniţierea suspendării preşedintelui Iohannis – n.r.), o să o facem noi şi o să mergem în fiecare localitate din ţara asta, pentru că preşedintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a spus Simion, la TVR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri