Caută
Close this search box.

Tânărul cioban care studiază la două facultăți

Ștefan Stanuş locuieşte în comuna Pianu din judeţul Alba. Așezată la poalele munţilor Şureanu, zona este cunoscută pentru turmele bogate de oi. Încă de când era copil, Ștefan îşi însoţea părinţii pe pășuni.

Atunci când a terminat școala generală a trebuit să aleagă direcția pe care va merge în viață. Decizia n-a fost greu de luat și a împăcat ambele dorinţe: de a avea un trai mai bun și de fi aproape de animale.

Ștefan a ales atunci silvicultura, din dragoste pentru natură, potrivit TVR. Dar legătura cu afacerea familiei l-a făcut să se mai înscrie la o facultate.

Chiar dacă învață la Brașov, merge acasă cât de des poate şi dă oricând o mână de ajutor la turma de oi. Ștefan va reuși să-și sprijine și mai mult părinții și să dezvolte afacerea după ce va termina cele două facultăți.

Le-a mărturisit reporterilor TVR că-i plac munca, agricultura, natura și își iubeste mioarele. A spus cu zâmbetul pe buze că nu e făcut pentru a sta într-un birou, la oraș, așa cum gândea când a luat drumul școlii.

FOTO: captură TVR2

Acum știe că cele două facultăți pe care le urmează i-au deschis mintea și i-au dat idei pentru un viitor frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri