Caută
Close this search box.

Tedros Ghebreyesus, șeful suprem al OMS, acuzat de GENOCID de către un candidat la Premiul Nobel!

Cunoscutul jurnalist, editor, activist de mediu și economist american David Steinman – care, atenție!, anul trecut a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru pace, a cerut oficial punerea sub acuzare, PENTRU GENOCID, pe șeful și CEO-ul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), etiopianul Tedros Adhanom Ghebreyesus (în FOTO), afirmând că acesta a fost direct implicat în conducerea forțelor de securitate din Etiopia care au ucis, au întemnițat în mod arbitrar și au torturat numeroși etiopieni, totul în perioada în care Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost unul dintre cei 3 oficiali care au condus și coordonat serviciile de securitate ale Etiopiei în perioada 2013 – 201.

Despre toate acestea puteți citi pe câteva celebre site-uri mondiale de știri, precum:

https://saudigazette.com.sa/article/601408/World/Europe/WHO-chief-may-face-genocide-charges

https://www.theaustralian.com.au/world/the-times/who-chief-tedros-ghebreyesus-may-face-genocide-charges/news-story/74c820e1f26bec7273768259fd5a47f4

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9052247/WHO-chief-Tedros-Ghebreyseus-accused-aiding-genocide-Ethiopia-nobel-peace-prize-nominee.html

Toate acuzațiile nu au fost făcute oriunde, ci la Curtea Penală Internațională (CPI) de la Haga.

În calitate de șef al OMS, Tedros are acum imunitate diplomatică, dar, potrivit lui Steinman, acest lucru nu ar trebui să împiedice judecarea liderului etiopian. Pentru șefii de stat, imunitatea nu a fost un obstacol în calea CPI, dar urmărirea penală a unui director general care lucrează pentru o organizație a ONU nu a avut loc niciodată. “Tedros a făcut prea mult parte din sistem pentru a nu fi fost responsabil pentru faptele comise de oficialii guvernamentali”, a punctat Steinman.

Fără să citească neapărat acuzațiile, sociologii și politicienii se întreabă dacă Tedros este persoana potrivită pentru a fi dată în judecată. „Rolul specific al lui Tedros în aceste crime a fost atât de mare și nu există alte persoane cu un rol mai mare!”, spune Göran Sluiter, profesor de drept penal internațional la Universitatea din Amsterdam.

Tedros provine din regiunea Tigray, unde există în prezent un conflict sângeros între TPLF (Frontul de Eliberare a Poporului Tigray) și actualul guvern etiopian. Chiar șirmata etiopiană l-a acuzat că a ajutat autoritățile locale din regiunea rebelă. Tedros însuși este membru al TPLF.

Steinman a spus că, deocamdată, l-a acuzat pe Tedros, deoarece guvernul etiopian a emis – în urmă cu 10 zile – mandate de arestare pentru alți lideri etiopieni de rang înalt în perioada (1991 – 2018) în care TPLF era la putere în Etiopia. “CPI nu urmărește persoanele care sunt urmărite penal și în țara în care au avut loc faptele.”

Potrivit jurnalistului american, care a servit de mult timp ca un important consilier al membrilor opoziției din Etiopia, acuzațiile au fost depuse în această perioadă deoarece OMS „nu ​​poate fi condusă de un criminal” în momentul unei pandemii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri